Om Synsam Group

Synsam - det ledande livsstilsföretaget inom optisk detaljhandel och ögonhälsa i Norden.

Synsam Group är ett ledande livsstilsföretag inom optik och ögonhälsa i Norden. Vi erbjuder ett brett och innovativt utbud av produkter i våra fysiska och digitala butiker. Synsam Group erbjuder också ett flertal abonnemangstjänster samt möjligheten att virtuellt prova hela vårt glasögonsortiment i mobilen. Vi ger varje kund den bästa servicen och de mest hållbara lösningarna inom ögonhälsa och ögonmode. Vi hjälper kunderna att se bra, och att se bra ut.

Vårt omfattande och innovativa produktsortiment har resulterat i att vi idag är marknadsledande i Sverige, näst störst i Norge, tredje störst i Danmark, under namnet Profil Optik, och har en stark utmanarposition i Finland.

Vi erbjuder synundersökningar, glasögon, solglasögon, sportglasögon, linser och tillbehör inom optik och Eye Fashion, samt glasögonabonnemang med kringtjänster under namnet Synsam Lifestyle™ samt ett kontaktlinsabonnemang. Vi erbjuder en mix av våra egna och externa välkända varumärken.

Ett erbjudande på kundens villkor
Synsam Group driver ett tydligt Omnikanal-koncept med ett nätverk om 480 helägda butiker, franchisebutiker samt genom e-handel i respektive land. Varje Synsambutik förenar sin lokalkännedom med Nordens ledande utbud av glasögontjänster och optik. Genom en stark närvaro online och på sociala medier kan våra kunder ta del av våra produkter och tjänster oavsett tidpunkt och plats. Köpa produkter, boka synundersökningar och hantera Lifestyle- och kontaktlinsabonnemang online.

I Stylelab by Synsam kan kunderna virtuellt prova hela sortimentet av glasögon direkt i mobilen. På Ai-hemsidan kan kunderna genomföra preliminära synundersökningar för att se om det finns ett behov av att komma in till butik för en mer grundlig synundersökning. Synsam Group är fortsatt i framkant vad gäller utvecklingen av online-synundersökningar.

Det personliga mötet – kärnan i vår framgångssaga
För Synsam Group står kundmötet i fokus och den fysiska butiken är en viktig del i Synsam Groups affärsstrategi. Vi fortsätter att satsa på det personliga mötet i butik – i kombination med innovativa digitala erbjudanden. I butiken möter kunden en legitimerad optiker som tryggt kan ombesörja allt inom ögonhälsa utifrån kundens önskemål och behov. Efter synundersökningen erbjuder Synsam Group utbildade stil-experter som hjälper varje kund med sitt individuella och personliga val av bågar och glas. Vi på Synsam Group är övertygade om att detta görs bäst och tryggast i mötet med kunden, i butiken.

Vår vision
Vi är det ledande och mest hållbara livsstilsföretaget inom optik och ögonhälsa.

Vår mission
Vi ger varje kund den bästa servicen och de mest hållbara lösningarna inom ögonhälsa och ögonmode.

Vår affärsidé
Vi är ett kunddrivet och hållbart livsstilsföretag som erbjuder prisvärda lösningar för syn, utseende och ögonhälsa för hela familjen genom unika och innovativa koncept för varje tillfällen i livet.

Våra värderingar
Våra värderingar ”Kunden först”, ”Innovation” och ”Ansvar” ska genomsyra hela företagets verksamhet, prioriteringar, beslutsfattande och hur medarbetarna ska agera.

Vi bidrar till hållbarhet
Vår ambition är att fortsatt stärka positionen som branschledande inom både ögonhälsa och ögonmode, med ett tydligt integrerat hållbarhetsperspektiv genom hela värdekedjan. Vi har som mål att vara ett långsiktigt hållbart företag.