2024/05/14

Synsam lanserar sitt premium-solglasögonsortiment i Stockmann-varuhusen

 – Det nya samarbetet med Stockmann är mycket spännande och vi är verkligen glada att få möjligheten att erbjuda Stockmanns kunder ett brett utbud av högkvalitativa, modeinriktade och stilsäkra solglasögon. Samarbetet stärker även distributionen och försäljningen av solglasögon till konsumenter som inte behöver styrkor i sina solglasögon, säger Vesa Mars, vd för Synsam Finland.

 – Synsams breda urval av solglasögon som kommer finnas på plats täcker allt från personliga och trendiga nyheter till tidlösa klassiska modeller. Självklart känns det extra kul att inom kort även få erbjuda våra egenproducerade högkvalitativa succéer på plats som Oscar Eide och Jämtö, som är producerade på Frösön i Sverige, vilket vi är mycket stolta över, säger Susanne Westford, CMO för Synsam Group.

Urvalet erbjuder mer än 500 solglasögonmodeller från sexton välkända märken och det kommer även finnas nya modeller för sommarens största solglasögontrender.

Riku Lyly, chef för Stockmanns selection, är mycket tacksam för Synsams sortiment:

 – Våra kunder har bett oss om ett bredare urval av solglasögon, speciellt högkvalitativa solglasögon från premium- och lyxmärken. Synsam är en pionjär inom mode och stil inom glasögon- och solglasögonbranschen och är kända för sina högkvalitativa produkter, så det blir en utmärkt del av vårt högkvalitativa utbud. Vi ser därför fram emot Synsams ankomst till våra varuhus under maj.

Efter varuhuset i centrala Helsingfors kommer Synsam-avdelningar att öppnas steg för steg i varuhusen i Tapiola, Jumbo, Åbo och Tammerfors.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Communications & Sustainability Officer

E-post: jenny.fridh@synsam.com
Tel: 08-619 28 60
Hemsida: www.synsamgroup.com

Synsam Group är en ledande optikerkedja i Norden med ett brett och prisvärt abonnemangserbjudande. Synsam Group erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för ögonhälsa och ögonmode utifrån kundens olika livsstilar och behov. Koncernen har cirka 4 000 medarbetare, en omsättning på cirka 5,9 miljarder SEK (2023) och har cirka 500 butiker i Norden som drivs under varumärkena Synsam, Synsam Outlet samt Profil Optik i Danmark. Genom digitalisering, abonnemangserbjudanden och andra innovativa koncept är Synsam Group en stark innovatör på den nordiska optikmarknaden inom flera områden, inklusive kundresa, produkterbjudande och ESG. Synsam Groups aktie handlas på Nasdaq Stockholm (SYNSAM). www.synsamgroup.com