Återvunnen havsplast i Synsams Groups nya hållbara glasögonkollektion

Synsams strävan är att varaett hållbart och ansvarstagande företag som stödjer de globala målen i Agenda 2030. Som ett bidrag lanserar bolaget idag, i samarbete med organisationen Sea2See, en glasögonkollektion tillverkade i 100 procent återvunnen havsplast.

- För Synsam Group är detta ett självklart ställningstagande för en positiv och nödvändig förändring. Lansering är del av en större satsning som vi gör som bolag för att värna om vår planetoch människorna, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef, Synsam Group.

Samarbete med Sea2Sea

Synsams nya glasögonbågar har tagits fram i samarbete med den uppmärksammade spanska organisationen Sea2See, som sedan 2016, med hjälp av lokala fiskare, samlar in havsplast, sorterar och från detta tillverkar hållbara bågar.

Kollektionen lanseras under varumärket Fellepini x Sea2See och består av tre modeller i sex färger och utföranden, döpta efter hav runt om i världen. Designen och formgivningen av modellerna är klassisk och passar de flesta konsumenter.

Kollektionen lanseras den 25 februari och kommer att säljas exklusivt i Synsam Groups samtliga cirka 450 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

- Människor ställer i allt högre utsträckning krav på hållbara produkter och tjänster och Synsam vill hjälpa kunderna att göra mer medvetna och hållbara val när de väljer glasögon. Samarbetet med Sea2See är viktigt för oss och vi är stolta att nu kunna erbjuda denna kollektion, säger Martin Daniels, Chief Innovation Officer, Synsam Group.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Daniels, Chief Innovation Officer, Synsam Group,
+46 72 520 0670, martin.daniels@synsam.com

Om Synsam Group

Synsam Group är en av Europas ledande aktör inom optikbranschen och erbjuder unikalösningar inom både Eye Fashion och Eye Health, och har ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar.Koncernen har en global närvaro, omsätter cirka 3 miljarder SEK och har en EBITDA på ca 20%.Totalt har koncernen ca 500 butiker som drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2015 har Synsam Group genomfört en transformation av hela sitt erbjudande och har med en hög grad av digitalisering och andra innovativa koncept drivit en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa 2017.

Om Sea2See

Sea2See är spanskt företag som grundades 2016 av Francois van den Abeele. Syftet med Sea2See är att skapa global kännedom om den pågående föroreningen av våra hav genom en produkt som alla kan bära med stolthet. För att nå detta syfte så formger och producerar Sea2see glasögon och solglasögon tillverkade av återvunnen havsplast som samlas in i medelhavet i samarbete med tusentals fiskare i spanska hamnar.

https://www.sea2see.org/

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.