Europas största glasögonbutik invigs på Norrmalmstorg

Synsam Groups fortsätter sin innovationsresa när man idag inviger flaggskeppsbutiken Synsam Norrmalmstorg som blir Europas största glasögonbutik. På en yta av 700 kvm i två plan, tillgodoser Synsam kundens samtliga behov av ögonhälsa, ögonmode och specialbehov i form av slipade sportglasögon.

Kunden möter professionella optiker som säkrar optimal synkvalitet och handplockade stilexperter vars uppgift och passion är att finna rätt bågar till varje kunds unika stil och livsstil.

Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group är mycket stolt över butiken: 

-Synsam har en tydlig tillväxtstrategi och flaggskeppsbutiken på Norrmalmstorg mitt i Stockholms City är en viktig symbol för vart Synsam är på väg. Vi vill synas, vara tillgängliga och alltid erbjuda de bästa och mest uppdaterade tjänsterna och produkterna. För Synsam är kundens seende och utseende vår mission, vi vill att man ska se bra och se bra ut.

Ett brett och unikt sortiment

Synsam Norrmalmstorg har kedjans största sortiment av märkesbågar, solglasögon, sportglasögon samt den senaste tekniken inom ögonhälsa. Här finns ett unikt sortiment av handplockade bågar från världens ledande varumärken såsom Prada, Celine, Chanel, Tom Ford och Cartier. Synsams egna varumärken såsom Fellepini, Oscar Eide och det senaste tillskottet Fellepini x Sea2See, en hållbarhetssatsning där plasten i bågen är återvunnen havsplast, finns i butiken.

På det övre planet finns ett omfattande sortiment av solglasögon, välfyllt med senaste solglasögonmodet. På nedre plan finns glasögonbågar för både vuxna och barn. Här kan kunden skräddarsy sitt val av glasögon med bland annat hjälp av en 3D-scanning av ansiktet.

Sport + glasögon

Butiken har en hel avdelning för sportglas och en helt unik sportsimulator. Sportglasögon är en starkt växande trend och Synsam erbjuder slipade sportglasögon, på samma sätt som det finns slipade solglasögon.

Landmärke och samlingsplatsSynsam Norrmalmstorg invigs idag den 13 mars med pressfrukost och ett större event på kvällen. På plats finns Marina Kereklidou, Creative Director för Synsam Group:

- Synsam Norrmalmstorg kommer att bli ett landmärke och en samlingsplats mitt i Stockholms hjärta. Vi har samarbetat med arkitektbyrån Studio Stockholm som utvecklat Synsams koncept ytterligare en designnivå. Vi erbjuder våra kunder förstklassig service och ett handplockat sortiment för att fullkomligt kunna frossa i Eye Fashion.

För mer information vänligen kontakta:

Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, telefon: 0730 27 70 18

Fakta om Synsam Norrmalmstorg:

Adress: Hamngatan 8, Stockholm
Yta: 700 kvm i två plan
Antal bågar: 7000
Antal Synsambutiker: 448 i Norden, 190 i Sverige (år 2018).

Om Synsam Group

Synsam Group är en av Europas ledande aktör inom optikbranschen och erbjuder unikalösningar inom både Eye Fashion och Eye Health, och har ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar.Koncernen har en global närvaro, omsätter cirka 3 miljarder SEK och har en EBITDA på ca 20%.Totalt har koncernen ca 500 butiker som drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2015 har Synsam Group genomfört en transformation av hela sitt erbjudande och har med en hög grad av digitalisering och andra innovativa koncept drivit en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa 2017.

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.