Synsam Sveriges bästa butikskedja – finalplats i Retail Awards

Synsams målinriktade arbete med att stärka kundupplevelsen och kundnöjdheten ger utdelning. I årets upplaga av Retail Awards är Synsam nominerade i två kategorier: Årets Butikskedja och Årets Omniupplevelse.

Retail Awards arrangeras av Svensk Handel och branschtidningen Market för att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. Förra året vann Synsams vd och koncernchef, Håkan Lundstedt, priset som Årets Ledare. I år kan prishyllan fyllas på med ytterligare två ärorika medaljer:

Årets Butikskedja Synsam, juryns motivering:
Har genomgått en transformering av hela kedjan med hundraprocentigt fokus på kunden och kundernas behov och livsstilar. Digitaliseringen slår igenom i både marknadsföring och kundservice, där kunden bland annat kan digitalt prova glasögon hemma i soffan.

Synsams strukturerade mångfalds- och hållbarhetsarbete imponerar. En innovativ butikskedja som vågar testa nya idéer, koncept och teknik med såväl nöjda kunder som växande marknadsandelar som följd.

Årets Omniupplevelse Synsam, juryns motivering:
Det råder en hård konkurrens i optikbranschen, där många aktörer försöker vara innovativa. Synsam har hängt med när optikbranschen blivit fashionbransch. Företaget har spänt musklerna och satsat på nya koncept och når därmed nya segment, ett exempel är nya kedjan Ai Eyewear. Hos Synsam möts kunden av en tydlig omniupplevelse, på egna villkor och med valmöjligheter. Med digitala skärmar för säljstyrande budskap, VR-teknik och unikt omni-koncept för linsabonnemang satsar Synsam framåt. Synsam Groups omni-koncept visar påtagliga effekter på resultatet i alla dimensioner.

Håkan Lundstedt, vd och koncernchef Synsam Group är mycket stolt:

 

— Synsam är Opticalretail-aktören som har modet att satsa på det fysiska mötet, på butiken, samtidigt som andra bommar igen. Kunden står alltid i fokus hos oss, vi ska vara den bästa och mest innovativa aktören i både butik och online. Våra nomineringar är ett kvitto på att Synsams medarbetare gör ett fantastiskt jobb med att agera på våra kunders behov och erbjuda dem vårt helt unika koncept inom ögonhälsa och ögonmode. Det gör mig så stolt!


Vinnarna presenteras på Retail Awards-galan den 13 maj i Stockholm.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
Mobil: +46 730 27 70 18
jenny.fridh@synsam.com

Om Retail Awards
Retail Awards arrangeras av Svensk Handel och branschtidningen Market för att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. Vinnarna i de tretton kategorierna utses av namnkunniga jurygrupper och presenteras på Retail Awards-galan den 13 maj.

Om Synsam Group
Synsam Group är en av Europas ledande aktör inom optikbranschen och erbjuder unika lösningar inom både Eye Fashion och Eye Health, med ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar. Koncernen omsätter cirka 3 miljarder SEK och har cirka 2000 medarbetare i fyra länder. Totalt har koncernen cirka 500 butiker som drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2015 har Synsam Group genomfört en transformation av hela sitt erbjudande och har med en hög grad av digitalisering och andra innovativa koncept drivit en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa.

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.