Synsam öppnar recycling- och outletbutik i Stockholm city

Synsam öppnar recycling- och outletbutik på Drottninggatan 78 i Stockholm.

Den 25 mars är det huvudstadsbornas tur att få göra mer hållbara val för sina ögon. Synsam Group slår då upp portarna till Synsam Recycling- och Outletbutik på Drottninggatan 78, mitt i centrala Stockholm. Satsningen är en del av Synsam Groups hållbarhetsagenda för en mer cirkulär och hållbar affärsmodell.

Med det nya butikskonceptet ”Synsam Recycling Outlet” får Synsams glasögon och solglasögon en andra chans. I den 257 kvm stora specialdesignade och unika butiken säljs återlämnade och felfria produkter till lägre priser. Kedjans hållbara sortiment av glasögonbågar har också en given plats liksom kollektioner från kända varumärken som utgått ur det ordinarie sortimentet. Allt i syfte att skapa cirkulära flöden, minska kedjans avfall samt möjliggöra attraktiva kunderbjudanden.

– Med konceptet Synsam Recycling Outlet tar Synsam ansvar för alla glasögon som kunderna lämnar in i våra återvinnings- och återbrukslådor. När vi sätter tillbaka dem i det cirkulära flödet och när glasögonen bärs en andra gång av sin nya ägare, bidrar Synsam till det som ur ett hållbarhetsperspektiv är det allra mest hållbara; att återanvända redan tillverkade produkter. Detta är ett erbjudande för framtiden, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Butiken på Drottninggatan är den andra inom butikskonceptet Synsam Recycling Outlet. Den första öppnades i december 2020 i Tornby, strax utanför Linköping. Den butiken har utvecklat sig över förväntan, vilket bekräftar kundernas önskan att konsumera mer hållbart.

Fakta om Synsam Recycling- och Outletbutik
Synsams Recycling Outlet är Synsam Group-koncernens senaste butikskoncept, unikt i sitt slag och Nordens första renodlade handelsplats för återvunna glasögonbågar och solglasögon.

  • Produkterna återvinns från Synsams butiker, där kunderna aktivt bidrar till det cirkulära flödet genom att lämna sina förbrukade produkter i Synsams lådor för återvinning- och återbruk. Glasögonbågar i gott skick rengörs och grundjusteras och sätts tillbaka in i kretsloppet. Glasögon av sämre kvalitet går till återvinning och blir materialinsats till Synsams senaste hållbarhetskollektion, Circular Collection.
  • I butiken säljs även produkter från Synsams hållbarhetskollektioner samt kollektioner från kända varumärken, såsom Gucci, Tom Ford, Ray-Ban, Oakley med fler som utgått ut det ordinarie sortimentet.
  • Uppskattningsvis erbjuds 4000 bågar. Butiken har tre synundersökningsrum där synundersökningar genomförs.
  • Synsam har anställt 13 nya medarbetare; tre optiker och tio sälj- och kundrådgivare.
Synsam Group är en av Europas ledande aktör inom optikbranschen och erbjuder unika lösningar inom både Eye Health och Eye Fashion med ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar och behov av ögonhälsa. Koncernen finns i Norden, har cirka 3500 medarbetare och en total omsättning på cirka 4 miljarder SEK. Totalt har koncernen cirka 500 butiker som drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik i Danmark. Sedan 2015 har Synsam Group genomfört en transformation av hela sitt erbjudande och har med en hög grad av digitalisering och andra innovativa koncept drivit en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa.