Möt våren i rätt glas. Wai Chan om årets solglasögontrender.

Våren har definitivt anlänt och med den starkt solljus. På samma sätt som vi skyddar vår hud bör vi hjälpa våra ögon att filtrera bort den skadliga UV-strålningen. Detta görs bäst med ett par riktigt bra – och snygga solglasögon. Här lotsar Synsams designguru, Wai Chan, dig genom vårens bästa val.

Glasögonbukett - färgstarkt
Vårens solglasögontrend är den breda färgpaletten. Synsams housebrand Fellepini lanserar tio uttrycksfulla varianter som tar för sig både i färg och form. Tack vare en mix av högaktuell trend, i kombination med starkt futuristiskt uttryck, utmärker sig bäraren med en djärv och distinkt look. Solglasögonen har raka laserutskurna linser i ett helt stycke där alla linskanter noggrant polerats för en rundad och behaglig yta.

Var dig själv – personlig stil
Att visa upp sin personliga stil är högaktuellt och i vår bjuds det på en härlig bredd av olika stilar som lyfter bärarens individuella look. Både mörka och ljusare sollinser får uppmärksamhet. Materialen och snitten är många och kan nu mixas. Wai Chan kommenterar:

- Trenden är att inte bara ha enstaka utmärkande trender. Det är individens egna val som är intressanta att belysa. Därför är det helt rätt att välja och vraka bland nyheterna och hitta sin egna unika stil som tilltalar just dig.

Solglasögon som keps
För den om verkligen vill utmärka sig finns flera extremvarianter. I vår får vi se solglasögon som har ännu bredare skalmar med detaljer som skärmar av från sidan, även modeller med avtagbara delar eller linsen som fortsätter och möter skalmen. Skärmar som placeras uppifrån har setts till tidigare, men får nu en uppgradering. Denna båge fungerar utmärkt som en minikeps i solglasögonform.

Smalt smalt smalt
Smala bågar i olika former och stilar presenteras från många modehus. Några spår att denna trend lär bli kortvarig, så är man sugen på smalt får man kanske skynda. Oavsett, vi lär se bågarna på alla modelejon och självklart lär de bli heta i sociala medier.

Eye Blogg - Synsams nya blogg
Synsam lanserar nu Eye Blogg, en blogg med de senaste trenderna inom Eye Fashion. Där finns hela Wai Chans trendrapport som ett blogginlägg med härlig inspiration i text, bilder och länkar till solglasögonen. 
https://www.synsam.se/eye-blogg

Alla solglasögon med detaljinformation hittar du på Synsams webb med undantag för Cartier och Balanciaga som kan upplevas i Synsam Norrmalmstorg Flagshipstore i Stockholm.

För frågor kontakta gärna
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, +46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Om Wai Chan:
Wai Chan är Head Of Design, House Brands samt Group Category Manager för Synsam Group. Wai är personen bakom designen och utformningen av alla kollektioner från House brands. Synsam Groups House Brands varumärken innefattar bland annat Oscar Eide, Fellepini, Fellepini x Sea2See, D Arnesen, Ai samt olika designsamarbeten.

Wai har en gedigen bakgrund inom design och inköp av Eye fashion, något hon arbetat dedikerat med de senaste 18 åren. I sin skapande process hämtar hon gärna inspiration från sina tidigare kreativa yrken inom media och modebranschen.

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.