Femmanhuset får ny Synsam-butik

Nordens ledande optikerkedja Synsam fortsätter att leverera på sin etableringsstrategi och öppnar sin femte butik i legendariska Femmanhuset i Nordstan Göteborg. Butiken invigs idag den 29 maj.

För Synsam står kundmötet i absolut fokus och den fysiska butiken och nyetableringar i attraktiva handelscentrum är kärnan i Synsams affärsstrategi. Till skillnad mot traditionella retail-aktörer som stänger ner fysiska butiker, är Synsam en retailkedja som satsar på mötet i butik - i kombination med digitala erbjudanden. Synundersökning och val av glasögon ska göras i en fysisk butik för att kunden ska få bästa service. I Synsams butiker undersöks kunden av legitimerade optiker och får därefter hjälp av Synsams stil-rådgivare som vägleder till ett brett sortiment av bågar och solglasögon från både egna housebrands samt från de största modehusen.

Synsam flyttar fram positionerna i Göteborg
Synsam Femmanhuset i Nordstan är 140 kvm stor, butiken blir nummer fem i centrala Göteborg och nummer elva i Göteborgsområdet.

- Synsam flyttar helt klart fram positionerna i Göteborg. Etableringen innebär att Synsam nu har två butiker i Nordstan vilket ökar tillgängligheten ytterligare för våra kunder, säger Krister Duwe, Sverigechef för Synsam Group.

Synsam Group har cirka har cirka 500 butiker i hela Norden, varav 194 i Sverige.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, +46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.