Synsam fortsätter sin butiksexpansion – Köping och Arboga på tur

Den 7 oktober slår Synsam upp portarna till två nya butiker i Västmanland. Synsam har förvärvat de två butikerna av Synteknik i Köping AB.

Synsam satsar på mötet med kunden i butik i kombination med digitala erbjudanden. För Synsam står kundmötet i absolut fokus och den fysiska butiken och nyetableringar i attraktiva stadsdelar är kärnan i Synsams affärsstrategi. Synundersökning och val av glasögon ska göras i en fysisk butik för att kunden ska få bästa service.

Synsam Köping
Synsam Köping finns på Stora Gatan 11 och är 344 kvm.
Före detta Br. Åhs.

Synsam Arboga
Synsam Arboga finns på Järntorgsgatan 4 och är 120 kvm. 
Före detta Optiker Lund.

- Etableringarna i Västmanland är viktiga och vi kan nu öka tillgängligheten ytterligare för våra kunder, säger Krister Duwe, Sverigechef för Synsam Group.

I och med etableringar i Arboga och Köping har Synsam Group nu 195 butiker i Sverige. 

Om Synsam Group

  • Vi är en av Europas ledande aktörer inom optikbranschen med en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa
  • Vi erbjuder unika lösningar inom Ögonhälsa och Ögonmode med brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar
  • Synsam Lifestyle, en prenumerationstjänst för glasögon är, såvitt vi vet, världens första leasingtjänst för ögonhälsa och glasögonmode
  • Koncernen har cirka 450 butiker i Norden som drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik i Danmark. .
  • Utöver kundupplevelse i butik möter Synsam kunden genom e-handel och via omnikanaler
  • Vi har cirka 2000 dedikerade medarbetare
  • Vi omsätter 3,4 miljarder SEK (2018)
  • Våra kunder är alltid i fokus och vi har ett tydligt integrerat hållbarhetsperspektiv genom hela vår värdekedja. Synsam korades till Sveriges mest hållbara optiker i Sustainable Brand Index 2019. 

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer,
+46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.