Synsam vinner Sveriges bästa butikskoncept

Management Events Retail Awards tilldelade på tisdagskvällen Synsam första pris för Sveriges bästa butikskoncept, Store concept of the year. Priset gick till den aktör inom handeln som kunnat bevisa att den fysiska butiken har ett existensberättigande, om man gör det på rätt sätt, vilket Synsam gjort.

Nomineringen lyder:

"Synsam har genom sin digitaliseringsresa visat på att kunden alltid är i fokus i butiken. Det är en innovativ butikskedja som har ett attraktivt livsstilsbaserat sortiment samt erbjuder ny teknik i butikerna för sina kunder för att förenkla deras upplevelse. Synsam har även under året lanserat sin nya flaggskeppsbutik som är tydlig, fräsch och sätter kunden i fokus."

— Synsams fokuserade arbete med att stärka kundupplevelsen, att göra butiken till en plats dit man längtar och vill vara, är vårt mål varje dag. Vår kombination av optikerns expertis och specialutbildade stilexperter som hjälper kunden till individanpassade val är vårt vinnande koncept. Guldmedaljen för årets butikskoncept är ett kvitto på att alla Synsams medarbetare fullt ut förstår våra kunders behov och agerar på dem. Jag vill verkligen tacka alla för det vi åstadkommer tillsammans, säger Krister Duwe; Sverigechef Synsam Group.

Om Management Events Retail Awards
Nomineringarna har gjorts av ledande befattningshavare inom handeln. De tre mest omnämnda företagen har sedan gått vidare för omröstning. En namnkunnig jury har genom en stängd omröstning utsett vinnaren i respektive kategori: Retail Leader of the year, Omnichannel of the year samt Store concept of the year. Priscermonin ägde rum på Waterfront, i Stockholm den 8 oktober 2019.

Management Events Retail Awards delas ut för första gången i år. Evenemanget StrategiTorget Retail har däremot anordnats i femton år.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
Mobil: +46 730 27 70 18
jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.