Synsam trotsar retaildöden – öppnar butik nummer 198 i Norrköping

Den 10 oktober slår Synsam upp portarna i köpcentret Ingelsta Shopping och butiken blir därmed Synsams tredje i Norrköping. Synsams strategi, med satsningar på butiker i attraktiva lägen i kombination med hög servicegrad både i butik och via digitala kanaler, skapar framgång.

- Synsams etableringsstrategi går mot trenden; när andra klappar igen öppnar vi nya butiker. Vår satsning på attraktiva lägen med fokus på kundupplevelse bidrar till både nöjda kunder och att stadskärnor och handelscentra lever och utvecklas positivt. Synsams butiker drar folk helt enkelt och därför är vi idag en viktig aktör för fastighetsägare och centrumutvecklare, säger Krister Duwe, Sverigechef för Synsam Group.

Ingelsta Shopping är en regional handelsplats och ett attraktivt köpcentrum längs med E4:an utanför Norrköping med cirka 3,6 miljoner besökare per år. I dagsläget finns här 52 butiker och restauranger. Synsams nya lokal är 199 kvm och ligger i centrats modestråk. Här har Synsam sedan länge önskat etablera sig och i år dök det rätta läget i köpcentret upp.

- Synsam har ett brett och nytänkande koncept inom ögonmode och ögonhälsa och med denna satsning kommer vi att bidra till att stärka kundflödet till Ingelsta Shopping, avslutar Krister Duwe, Sverigechef för Synsam Group.

Synsam Group är Sveriges ledande optikerretail-kedja och har cirka har cirka 450 butiker i hela Norden, varav 198 i Sverige. Synsam är vinnare av Sveriges bästa butikskoncept 2019.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, +46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.