Synsam vinnare av Sveriges Bästa Marknadschef i kategori Optiker

För fjärde året i rad är Synsam aktören som bäst lyckas nå resultat med sin marknadskommunikation. Juryns motivering lyder:

"Vi har sett det förut. Med blick för marknaden har årets vinnare hållit fast vid sin ledande position. Årets vinnare är Michael Grimborg, Synsam."

- Det här priset går till alla fantastiska medarbetare på Synsam och i synnerhet till mitt marknadsteam. Jag vill tacka dem för det kanonjobb de gör varje dag, utan dem ingen framgång. Vi är övertygade om att Synsams outtröttliga fokus på att alltid se kunden och hjälpa dem att se bra ut är bakgrunden till att vi lyckas behålla vår placering. Att förstå och beröra människor är vårt dagliga bränsle, säger Michael Grimborg.

Kommunikation som berör
Under 2019 lanserade Synsam initiativet ”Alla ska se”, där man delar ut gratis aktivitetsglasögon till alla barn mellan fem och tolv med synfel. På kort tid har fler än 10 000 barn fått möjlighet att kunna sporta, röra på sig och leka obehindrat utan att känna att de ska vara rädda om sina glasögon. Kommunikation om aktivitetsglasögonen har nått målgruppen via film i både TV och digitala kanaler.

Cirkulärt ansvar
Synsam har också tagit ett större ansvar för miljön och i år lanserat en glasögonkollektion gjord av återvunnen havsplast, Sea2See. Den har snabbt blivit en av kundernas favoriter.

Ytterligare ett steg i hållbar riktning är Synsams kurs mot att bli cirkulära. Under hösten påbörjades kommunikationen om Synsam Circular, där Synsam uppmanar kunderna att lämna tillbaka förbrukade glasögon. Av dessa gör sedan Synsam nya, återvunna glasögonbågar. Första kollektionen kommer under början av 2020.

Om Sveriges Bästa Marknadschefer
För fjortonde året i rad arrangerar tidningen Resumé Sveriges Bästa Marknadschef. Utmärkelsen går till de marknadschefer som mest effektivt lyckas öka kännedomen om det egna varumärket. Vinnarna i 15 kategorier och en totalvinnare i alla kategorier utsågs vid en prisutdelning på Berns den 17 oktober.

Synsam Group är Sveriges ledande optikerretail-kedja och har cirka har cirka 450 butiker i hela Norden, varav ca 200 i Sverige. Synsam har i år också vunnit Sveriges bästa butikskoncept 2019 samt Sustainable Brand Index 2019.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, +46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.