Rekordår för Synsams etableringar - 18 nya butiker. Idag invigs Skara, butik 204 i Sverige.

Synsam Group summerar året med 18 nyetableringar samt förvärv i Sverige. Där många detaljhandelsaktörer slår igen väljer Synsam istället att öppna nya butiker. Den expansiva tillväxtstrategin, med fokus på fysiska möten med kund i butik, bidrar till en levande handel i flertalet av landets stadskärnor och centrum. 

Svensk Handels vd, Karin Johansson:
– I tider när många handlare har det tufft är det extra roligt att se en kedja som, i kombination med ett starkt digitalt erbjudande, satsar stort på butiker i hela landet. Synsams satsning sätter ljus på konsumenternas efterfrågan på tillgänglighet och visar att handeln kommer att fortsätta att bidra till att skapa levande städer.

Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group:
– För att hjälpa människor med sin ögonhälsa ska Synsam alltid finnas tillgängliga, både online och i butik. Vi letar systematiskt efter de absolut bästa butikslägena, där Synsams flaggskeppsbutik på över 700 kvm mitt på Norrmalmstorg i centrala Stockholm är ett tydligt exempel på att man lyckas om man förstår kundens behov. Att vi samtidigt möjliggör nya arbetstillfällen och bidrar till levande stadskärnor runt om i landet gör mig extra stolt.

Synsam har under 2019 nyetablerat samt förvärvat butiker i följande orter och städer:

  • I Stockholmsregionen: Hallunda, Haninge, Kungens Kurva, Skärholmen, Södertälje samt Norrmalmstorg.
  • Göteborg, Jönköping, Uppsala, Enköping, Norrköping, Köping, Arboga, Strängnäs, Burlöv, Ronneby, Kumla
  • Idag den 12 december öppnar Synsam den sista butiken för året: på Klostergatan 4 i Skara. Den blir butik 204 i Sverige.

I övriga nordiska länder har Synsam Group också öppnat nya butiker:

  • Norge, 6 butiker
  • Finland, 3 butiker
  • Danmark, 1 butik

Etableringarna summerar upp till 28 för koncernen under 2019. Synsam Group som är Nordens ledande optikerretail-kedja har därmed fler än 450 butiker i hela Norden. Synsam är vinnare av Sveriges bästa butikskoncept 2019.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer, +46 730 27 70 18, jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.