Håkan Lundstedt finalist i Årets Chef 2020

Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group är en av tre slutkandidater i kategorin Årets Chef på årets upplaga av Chefsgalan. Här belönas de som utmärkt sig mest i sitt ledarskap under året. Vinnaren utses på Chefsgalan den 11 mars 2020 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryns motivering för Håkan Lundstedt lyder:

En chef som vitaliserar de branscher han verkar i, som väcker engagemang och skapar innovation och där det okonventionella blir självklart. Låter alla veta att han står stadigt i sina värderingar och i sin strategi, är både disruptiv och finurlig, visar engagemang för medarbetare, teamet och hållbarhet, vilket skapar ringar på vattnet långt ut i samhället. Har skapat en vinnarkultur med sikte på att bli bäst i världen och då vill han ta med sig teamet upp på prispallen.

Håkan Lundstedt är hedrad för nomineringen:

— Synsam har de senaste fyra åren genomgått en omfattande förbättringsresa där kundens behov och upplevelse har varit ledstjärnan. Vägen till Synsams framgång går via våra fantastiska medarbetare. Mitt ledarskap handlar om att bygga teamet och ge alla rätt förutsättningar för att göra våra kunder nöjda. Att bli nominerad till Årets Chef stärker ännu mer min övertygelse om att resultaten kommer med människorna. Jag vill verkligen tacka alla för det vi åstadkommer tillsammans, säger Håkan Lundstedt, Synsam Groups vd och koncernchef.

Om Chefgalan
Chefgalan äger rum den 11 mars 2020 på Grand Hôtel i Stockholm. Chefgalan är ett årligt evenemang som uppmärksammar, lyfter fram och belönar goda exempel bland Sveriges chefer och ledare. Evenemanget består av ett eftermiddagsseminarium följt av en galakväll med prisutdelning. I fem kategorier belönas de som utmärkt sig mest i sitt ledarskap under året – de som utvecklar människor och verksamheter, hittar nya vägar, har mod och skapar engagemang och inspirerar.

För mer information vänligen kontakta:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
Mobil: +46 730 27 70 18
jenny.fridh@synsam.com

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.