Synsam Group rekryterar Torhild Barlaup

Synsam Group välkomnar Torhild Barlaup till den nya koncernrollen som Head of Operational Excellence och Sales Coaching samt till rollen som ansvarig för etableringar i den norska organisationen.

Torhild Barlaup kommer närmast från MECA/Mekonomen Norge där hon sedan 2012 varit landschef och CEO för Meca Norge. Dessförinnan har Torhild varit CEO för Snap Drive AS samt haft ledande positioner inom försäljning, inköp och logistik. Torhild ansluter till Synsam Group under hösten 2020.

Torhilds ansvar omfattar både koncernen och den lokala verksamheten i Synsam Norge. Rollen som Head of Operational Excellence och Sales Coaching avser ett koncernansvar för att samordna och effektivisera koncernens processer samt öka produktiviteten i koncernens cirka 480 butiker. För att uppnå ett kundbemötande i världsklass kommer Torhild också att arbeta med utvecklingen av medarbetarprocessen tillsammans med koncernens People & HR. På nationell nivå ska Torhild även ansvara för nyetablering av butiker i Norge.

I rollen som Head of Operational Excellence och Sales Coaching kommer Torhild rapportera till Managing Director för Synsam Norge och ingå i den norska landsledningen. Hon rapporterar även till People & HR Director Synsam Group.

- Det är mycket glädjande att få välkomna Torhild till Synsam Group. Med sitt driv, förmåga att se både kundens och medarbetarens behov och sin gedigna erfarenhet kommer Torhild att bli ett viktigt tillskott för Synsams fortsatta resa mot ökad kundnöjdhet, tillväxt och lönsamhet, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef.

För mer information vänligen kontakta:

Susanne Westford, People & HR Director.
Tel: +46 (0) 8 619 28 60

Trond A. Gudbrandsen, Synsam Group Administrerende direktør, Synsam Group Norway AS. 
Tel: + 47 415 44 078

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.