Stormköket får sällskap under granen: Blåljusfilter till alla!

Vad vore julen med blott ett stormkök under granen? Alldeles underbart säkert, men ganska oansvarigt. Tomten får därför i uppdrag av Synsam att fylla säcken med julens kanske viktigaste klapp: Glasögon med blåljusfilter. Då kan vi alla frossa i julens skärmunderhållning och samtidigt skydda ögonen mot det ohälsosamma blåljuset som finns i mobilen, datorn eller tv-skärmen.

När ”coronaåret” går mot sitt slut kan de flesta av oss konstatera att antalet timmar med en skärm har varit många; digitala möten, digitalt arbete och digital underhållning. Vad de flesta inte känner till är att en skärm till en modern TV, dator, surfplatta eller mobiltelefon avger ett blått ljus. Det blåa ljuset flimrar mer än annat ljus vilket leder till ögontrötthet och huvudvärk. Om ögat dessutom utsätts för det under lång tid kan det orsaka skador på näthinnan. Lika självklart som det är att skydda tänderna med en tandborste och huvudet med en hjälm så borde vi skydda ögonen med ett blåljusfilter.

– Som optiker anser jag att glasögon med blåljusfilter är årets angelägnaste julklapp, inte minst i dessa digitala tider. Med blåljusfiltret under granen ger du både omtanke, ett par snygga bågar och piggare ögon för endast 300 kronor, säger Ida Malmblad, legitimerad optiker och ansvarig för Synsam Groups barn- och ungdomssatsning.

Readers Blue Block under granen
Readers Blue Block är framtagna speciellt för att användas framför digitala skärmar så som mobiler, datorer och surfplattor, vilka alla avger kortvågigt blått ljus.

Readers Blue Block har klassiska tilltalande former i lättviktsmaterial för högsta komfort. De kommer i två olika former och i storlekar för både vuxna och barn. Glasögonen för vuxna har blåljusfilter och finns både med lässtyrkor och utan styrka. De mindre glasögonen ”READERS Blue Block Mini” kommer med blåljusfilter utan styrkor. Glasögonen ser ut som vanliga glasögon, trots filtret.

I Synsam Ai Eyewear-koncept har samtliga barnglasögon med styrka ett inbyggt blåljusfilter.

Readers Blue Block återfinns i alla Synsams butiker runt om i landet och att beställa i Synsams webshop.

Pris Readers Blue Block (vuxen): Från 300 kronor
Pris Blue Block Mini (barn): 300 kronor

För mer information kontakta gärna:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group 
+46 730277018, jenny.fridh@synsam.com 

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker. Butikerna drivs under varumärkena Synsam och Profil Optik. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners.